Menu

Ocenjevanje in vrednotenje projektov in programov

Glede na naša znanja in izkušnje, ki smo jih pridobili preko prenekaterih uspešnih projektov, za različne naročnike izvajamo tudi ocenjevanje in vrednotenje projektov in programov.

Ocenjevanje projektov/programov

V sklopu ocenjevanja projektov/programov izvajamo:

  • Ocenjevanje prijavnih vlog predloženih na javne razpise/pozive za institucije, ki dodeljujejo dopolnilne vire financiranja.
  • V fazi priprave projekta na javni razpis/poziv za naročnike, ki se odločijo za samostojno prijavo, nudimo skrbni pregled predloga projekta pred prijavo, svetovanje glede dopolnitev, razširitev in drugih aktivnosti izboljšanja prijavne vloge (ena- ali več-stopenjska revizija prijavne vloge).

 Vrednotenje projektov/programov

Vrednotenje projekta/programa je proces določitve vrednosti, pomembnosti posamezne aktivnosti, projekta, politike, programa. Pri vrednotenju se kot predmet analize uporabi posamezen razvojni ukrep, zasnovan z namenom, da bi se dosegel en ali več jasno določenih operativnih ciljev, z določenimi sredstvi in v določenih rokih realizacije, pogosto v okviru širšega programa. Nato aktivnost vrednotenja projekta izvede kontrolo dejavnosti načrtovanja in uporabe skupnega ukrepa v zvezi s cilji, ki morajo biti doseženi. Pri vrednotenju gre lahko za sistematično in objektivno ocenitev načrtovanih, izvajajočih ali že dokončanih intervencij.

Z uporabo različnih metod in instrumentov vrednotenja, izvajamo naslednja vrednotenja:

  • Ex-ante evalvacija ali predhodno vrednotenje.
  • Interim evalvacija ali vmesno vrednotenje.
  • Ex-post evalvacija ali naknadno vrednotenje.

Cilj vrednotenja javno financiranih projektov in programov je določiti družbene stroške in koristi posameznih iniciativ, z namenom utemeljitve upravičenosti izvajanja dotične javne iniciative ter v želji po izboljšanju njihove učinkovitosti in uspešnosti.
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu