Menu

2. konferenca »Programa projektov eProstor«

V četrtek, 6. decembra 2018, se je v Hiši Evropske Unije na Dunajski cesti 20 v Ljubljani odvila 2. konferenca »Programa projektov eProstor«, namenjena širši strokovni javnosti.

Za naša naročnika, Ministrstvo za okolje in prostor ter Geodetsko upravo Republike Slovenije, smo uspešno organizirali in izvedli 2 vsebinski in 1 tiskovno konferenco, v okviru izvajanja »Programa projektov eProstor«, kjer sodelujemo v okviru vodenja projektne pisarne ter izvajanja promocije.

Namen 2. konference »Programa projektov eProstor« je seznanjanje širše strokovne javnosti z dosedanjimi dosežki enega izmed največjih projektov na področju prostorskega načrtovanja, graditve in upravljanja z nepremičninami. Osnovni cilj zmanjšanje birokratizacije postopkov zasledujejo številne državne inštitucije. V ta namen na Ministrstvu za okolje in prostor izvajajo »Program projektov eProstor«. Z izvedbo projekta se bo zagotovilo večjo preglednost in učinkovitost pri urejanju prostora, graditvi objektov in upravljanja z nepremičninami, preko združevanja in boljše povezljivosti vseh podatkov iz katastrov.

Na 2. vsebinski konferenci »Programa projektov eProstor« so nam po uvodnih nagovorih državnega sekretarja z Ministrstva za javno upravo, Generalnega direktorja Geodetske uprave Republike Slovenije in Generalne direktorice Direktorata za prostor graditev in stanovanja na Ministrstvu za okolje in prostor, številni govorci, ki so hkrati vodje podprojektov ali neposredno vključeni v izvajanje »Programa projektov eProstor«, predstavili osnovni okvir za podatke in storitve v eProstoru, ki jih določa direktiva INSPIRE. To pa je koncept vzpostavitve sodobnega prostorskega informacijskega sistema, elektronskega poslovanja na področju prostorskega načrtovanje (ePlan),  elektronskega poslovanja na področju graditve (eGraditev) in aktivnosti v zvezi z masovnim zajemom podatkov o dejanski rabi poseljenih zemljišč in evidence stavbnih zemljišč. Prav tako so bili predstavljeni digitalni arhiv zemljiškega katastra in katastra stavb, lokacijska izboljšava grafičnega dela zemljiškega katastra, informacijska prenova nepremičninskih evidenc ter informatika in distribucija eProstora.

Poleg 2. vsebinske konference »Programa projektov eProstor« je ob enem potekala še novinarska konferenca, kjer so Leon Behin, Državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo, Anton Kupic, Generalni direktor Geodetske uprave Republike Slovenije in Barbara Radovan, Generalna direktorica Direktorata za prostor, graditev in stanovanja odgovarjala na vprašanja novinarjev, vezana na izvajanja »Programa projektov eProstor«.

 

Povezave do objav v medijih:

Ministrstvo za okolje in prostor:  2. konferenca Programa projektov e-prostor – en prostor za vse

Ministrstvo za javno upravo: Državni sekretar Leon Behin uvodni govorec na 2. konferenci Programa projektov eProstor

Delo: Videli boste, kaj namerava sosed 

Finance: Podatke o zemljiščih bomo lahko dobili na enem mestu

STA: S projektom eProstor do večje preglednosti pri upravljanju s prostorom v Sloveniji

STA: Projekt lokacijske izboljšave zemljiškega katastra se nadaljuje v pomurski regiji

Slovenske novice: Osnova za obdavčitev nepremičnin 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu